Onderhoud

Voorkom wachttijden: Neem een Service Abonnement!

Storingen zijn altijd vervelend en komen altijd op een moment dat het écht niet uitkomt. En helaas bent u meestal niet de enige die belt. Wanneer u bij ons een Service Abonnement afsluit komt u altijd op de eerste plaats. Géén wachttijden, de comfortabele zekerheid van een verwarmd huis, een perfect onderhouden CV-installatie en nog super scherp geprijsd ook.
 

Klik hierom u direct aan te melden voor een onderhoudsabonnement.
 

Comfort: alles goed geregeld

Als u kiest voor ons Comfort abonnement  betaalt u een vast bedrag per jaar. Het comfort abonnement voorziet in jaarlijks en deskundig onderhoud. Als u een storing heeft aan een installatie kunt u 24 uur per dag, zeven dagen per week een beroep op ons doen. We zijn dezelfde dag ter plaatse om het probleem op te lossen. U betaalt hiervoor geen voorrijkosten. Kosten voor arbeid en materiaal worden apart in rekening gebracht.
 

Comfort+: geen arbeidskosten

Wilt u meer zekerheid, dan kunt u kiezen voor ons Comfort+ abonnement . Voor een vast bedrag per
jaar heeft u met Comfort+ alle zekerheden en comfort van Comfort basis én de
garantie dat u geen arbeidskosten hoeft te betalen. Uitsluitend de materiaalkosten
worden apart in rekening gebracht.
 

Welke abonnementsvorm past bij me?

  Comfort Comfort+      
Geen voorrijkosten bij onderhoud en storingen                           
Storingsdienst 7 dagen per week bereikbaar
Jaarlijks en deskundig onderhoud 
Geen arbeidskosten bij onderhoud en storingen  


Kosten per jaar (jaarlijks onderhoud)

  Comfort  Comfort+
Cv-/ combiketel  met stookrapport 12 maanden interval € 145,00 € 195,00
Cv ketel + Ventilatie-unit € 175,00 € 235,00
Cv ketel + WTW unit € 210,00 € 280,00
Cv ketel + zonneboiler € 175,00 € 235,00
Reinigen Luchtkanalen met inregelrapport (MV unit + kanalen) € 250,00  
Reinigen Luchtkanalen met inregelrapport (WTW unit + kanalen) € 300,00  
*Prijzen zijn inclusief 21% BTW. Prijspeil 01-04-2023. 
Onderhoud en service wordt uitgevoerd volgens BRL 6000-25 en is inclusief de verplichte afmeldkosten. Prijzen zijn exclusief eventuele materialen.
In verband met nieuwe regelgeving, hogere kosten  en door de invoering van de nieuwe Gasketelwet op 01-04-2023 zijn we genoodzaakt onze tarieven flink te verhogen. Wij hopen op uw begrip hiervoor. Zie ook onderstaande informatie omtrent de nieuwe Gasketelwet

Waarom onderhoud?

Uit ervaring blijkt dat de meeste klachten aan gastoestellen voortkomen uit geen of te weinig onderhoud. De eindafrekening van het Gasbedrijf valt wederom tegen. Jaarlijks wordt een behoorlijk aantal toestellen vroegtijdig vervangen. 
Toestellen die wellicht nog jaren goed hadden kunnen functioneren mits er regelmatig onderhoud was gedaan. Daarnaast moet de veiligheid van het toestel te allen tijde worden gewaarborgd. Slecht onderhoud kan tot levensgevaarlijke situaties leiden. Alle gastoestellen zijn weliswaar voorzien van beveiligingen in alle soorten en maten, maar de juiste werking van deze beveiligingen dient echter wel jaarlijks te worden gecontroleerd.

Kortom een CV ketel moet op een bepaalde manier afgesteld staan om onnodige slijtage en een verhoogd gasverbruik tegen te gaan. Bij de jaarlijkse controle beurt komt dit aan het licht en kunnen onze monteurs de regelapparatuur op de juiste waarden afstellen, zodat u met een gerust hart weer een jaar van warmte en warmwater kunt genieten. Regelmatig onderhoud kan leiden tot gasbesparing,verhoogt de veiligheid, is milieuvriendelijker en beperkt de storingsgevoeligheid. De meeste verzekeringsmaatschappijen stellen het zelfs als voorwaarden dat er eenmaal per jaar een onderhoudsbeurt moet worden uitgevoerd.

Onderhoud aan een CV toestel omvat het volgende

  • reinigen van de cv-ketel
  • reinigen van de branders en eventueel inregelen/afstellen op de juiste belasting
  • controleren van de kamerthermostaat of regeling en elektrische bedrading
  • bij HR-ketels het afstellen conform specificaties van de fabrikant (meestal rookgas-analyse of gas-lucht verhouding)
  • controleren rookgasafvoerleiding conform NEN 2757 en ROGAFA (nieuwe beugelen)
  • controleren op gasdichtheid van de gasinstallatie conform NEN 1078
  • algehele controle op de juiste werking van de cv-ketel

Wanneer onderhoud aan u cv combi-ketel of cv-ketel?

Heeft u een CV combi-ketel dan maakt het niet uit wanneer u die laat nakijken, die brandt immers het gehele jaar door. Heeft u een enkele CV ketel dan kunt u deze het beste vlak voor het stookseizoen laten controleren, want dan is hij het hardst nodig.

Als u nog vragen heeft over het kopen van een cv-ketel of u wilt graag een vrijblijvende offerte en/of afspraak neem dan contact met ons op. Dan bellen wij u geheel vrijblijvend terug. 
 

Nieuwe gasketelwet: je cv-ketel laten installeren of repareren door een niet-gecertificeerde installateur mag straks niet meer


Het is vanaf 1 april 2023 verboden om de cv-ketel te laten installeren of repareren door een ‘handige neef’ of niet-gecertificeerde installateur. Alleen gecertificeerde bedrijven mogen nog worden ingeschakeld, zo staat in de zogenoemde ‘gasketelwet’ die vanaf  1 oktober 2020 officieel in werking is getreden.

De wet moet ervoor zorgen dat het aantal ongevallen door koolmonoxide omlaag gaat. Volgens de brandweer overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen per jaar door koolmonoxidevergiftiging. Enkele honderden mensen belanden in het ziekenhuis. Dat zou in veel gevallen komen omdat er ‘geknutseld’ wordt met cv-ketels, gashaarden en geisers door amateurs of malafide bedrijven.

Bedrijven die vanaf 1 april 2023 niet over een geldig certificaat beschikken mogen deze werkzaamheden dan niet meer uitvoeren en zijn in overtreding wanneer ze dat wel doen. Ook degene die opdracht geeft aan een bedrijf dat niet voor deze werkzaamheden is gecertificeerd, is dan in overtreding. Dat betekent dat opdrachtgevers zoals woning- en gebouweigenaren, maar bijvoorbeeld ook huurders en verhuurders er goed op moeten toezien dat ze een gecertificeerd bedrijf inschakelen.

Om opdrachtgevers te helpen bij het vinden van een gecertificeerd bedrijf komt er binnenkort een online register. Ook is een beeldmerk ontwikkeld dat bedrijven verplicht moeten voeren zodat zij goed herkenbaar zijn als gecertificeerd bedrijf. In het najaar van 2021 volgt een campagne om aandacht te vragen. De certificeringsregeling komt in het bouwbesluit te staan. De kans is aanwezig dat verzekeraars op een zeker moment als voorwaarde stellen dat een gasketel door een gecertificeerd bedrijf moet zijn onderhouden, wil een bewoner of gebruiker aanspraak maken op uitkering bij brand of andere schade.

GP Verwarming & Sanitair is sinds jaar en dag een erkend installateur en voldoet altijd aan alle gestelde eisen voor een veilige cv-ketel installatie. Uiteraard zijn wij ook gecertificeerd volgens deze nieuwe gasketelwet. Mocht je hierover vragen hebben? Of twijfel je of jouw cv-ketel installatie wel veilig is? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het realiseren van een veilige woon- en werkomgeving.


Klik hier voor de Voorwaarden Onderhoudsabonnementen
Klik hier om meer over het Reinigen van uw ventilatiesysteem te bekijken.