Onderhoud ventilatie

IS UW VENTILATIESYSTEEM AL EENS GEREINIGD?

Voor € 250,= incl. BTW reinigen wij het gehele systeem.


De woningen worden tegenwoordig zo luchtdicht gebouwd dat, wil men voldoende ventileren, mechanische ventilatie toegepast moet worden. Doordat wij ademen, wassen, koken, afwassen, douchen en planten hebben is mechanische ventilatie van belang.
Ook zijn er in huis producten zoals tapijt, muurverf, textiel, drukwerk etc. die schadelijke stoffen bevatten voor de gezondheid.

Al het vocht en de geurstoffen moeten uit de woning worden verwijderd, en een goed functionerend ventilatiesysteem doet dit voor u.
Vaak is de ventilator(box) op zolder of in de CV ruimte gemonteerd. Door middel van metalen ventilatiekanalen wordt de lucht afgezogen uit bijvoorbeeld de badkamer, het toilet, en de keuken. In de keuken wordt de lucht afgezogen via een motorloze afzuigkap en/of via een afzuigunit.

De hoeveelheid lucht die moet worden afgezogen is wettelijk vastgelegd in het bouwbesluit.
In een toilet is dat 25 m³ per uur, een badkamer 50 m³ per uur en in een keuken 75 m³ per uur of open keuken 125 m³ per uur.
Deze normen zijn zo vastgesteld dat er bij een zo laag mogelijk energiegebruik een optimaal binnenklimaat wordt bereikt.
Indien uw ventilatiesysteem niet door vervuiling in zijn werk wordt belemmerd, worden vocht en nare geurtjes binnen een redelijke termijn verwijderd.
In de praktijk is echter gebleken dat na ongeveer 2 jaar de vervuiling voor een capaciteitsverlies van 20-30% zorgt.
 
Werkwijze reinigen en afstellen:
Alles wordt gereinigd, geborsteld en afgesteld van A tot Z.
  • De Ventilator (motor) 
  • De ventilatieventielen die in de woning zitten. 
  • De VENTILATIEKANALEN worden schoongeborsteld en schoon gezogen
  • Nadat alles is gereinigd volgt nog een meetrapportage voor een optimale werking en balans van het ventilatiesysteem.
  • Dit doen wij met behulp van ge-ijkte meetapparatuur.
Korting: Bij het gelijktijdig aanmelden van meerdere woningen kunnen wij onze toch al scherpe tarieven nog wat aanpassen.
Bij 3 gelijktijdig aangemelde woningen 5,= Euro korting per woning.
Bij 5 gelijktijdig aangemelde woningen 7,= Euro korting per woning.
Bij 10 of meer gelijktijdig aangemelde woningen 10,= Euro korting per woning.

Ook reinigen wij WTW (Warmte-Terug-Win) systemen. Bij dit systeem wordt de lucht afgezogen in de zogenaamde natte ruimte's zoals keuken, toilet en badkamer. Deze warme lucht die het huis verlaat, warmt de aangetrokken lucht van buiten voor. Tot wel een rendement van 95%. 
De buitenlucht die de woning binnenkomt, komt binnen in de zogenaamde droge vertrekken zoals woonkamer, slaapkamers en overloop. Dit is een uitgebreider systeem dan mechanische ventilatie (MV) toch vragen wij hiervoor slechts een extra vergoeding van 50,= Euro voor.

Uw WTW systeem wordt door ons gereinigd, nagekeken en afgesteld voor maar 300,= Euro. incl. BTW. Belangrijk is dat u zelf regelmatig de filters bij dit systeem schoonmaakt d.m.v. te stofzuigen. Nooit filters wassen. Hierdoor verandert de structuur van het filter en verliest het zijn functie. Minimaal 1 x per jaar vervangen anders loopt u het risico dat er zwarte vlekken op de muur of plafond komen.
Indien er andere werkzaamheden verricht dienen te worden doen wij dat graag voor u maar altijd in overleg. Bijvoorbeeld het vervangen of repareren van een defecte ventilatorbox (CVE), WTW systeem of losse motor.

Nadat u het systeem heeft laten reinigen is het verstandig om dit hierna iedere twee jaar weer te laten verrichten. Dit onderhoud is nodig omdat na twee jaar zonder onderhoud de functie vaak met 20-30% is afgenomen, hierdoor kunnen de luchtvochtigheid, geurvorming en schimmels in huis weer toenemen.
Als een motor waaier is vervuild onstaat er gebrom door onbalans en zullen lagers sneller slijten. 
Ook kunnen we (indien zinvol en in overleg) aanpassingen en verbeteringen van het systeem voorstellen en eventueel uitvoeren. Bijvoorbeeld een energiezuinige Itho ventilatie unit met draadloze schakelaar  of ander merk voor u installeren.
Uiteraard kunnen wij ook ventielen en schuimringen vervangen indien dit noodzakelijk of gewenst is.
 
Onze TIP voor 2024.

Ventilatie actie 2024 (speciale combinatieprijs)
1x reiniging ventilatiekanalen.
1 x nieuwe energiezuinige Itho CVE-S ECO (Mechanische ventilatie box met ingebouwde vochtsensor)
1 x draadloze schakelaar. In de auto stand reageert de CVE-S ECO automatisch op sensoren, zoals bijvoorbeeld de vochtsensor die standaard in de CVE-S ECO is geïntegreerd.
4 x nieuwe STK ventilatieventielen.
5 jaar geregistreerde fabrieksgarantie.

€ 650,= incl. reinigen , materiaal en montage. 

Prijzen inclusief BTW
Snelle behandeling van uw aanvraag
Gemiddelde besparing van € 54,- per jaar