VentilatieVerschillende systemen en producten
Wij leveren verschillende producten voor ventilatiesystemen in woningen. Voor elke woonsituatie hebben wij een ideale oplossing om een optimaal binnenklimaat te garanderen. Vraag bij ons naar de mogelijkheden.

Het belang van goede ventilatie
Vroeger bouwde men huizen waarin allerlei luchtlekkages voorkwamen, zoals bij de muur, vloer en dakaansluiting. Door het aanbrengen van deze isolatie en de verbetering van de kierdichting, neemt de luchtdichtheid van de woning toe.

Vochtgehalte in de woning
Een gezin van vier personen produceert per etmaal 14 tot 20 liter vocht door te ademen, slapen, koken, wassen, vaatwassen, baden, planten water geven etc... Bovendien bevatten vele producten zoals textiel, tapijt, parket, kranten en sigaretten schadelijke stoffen die de gezondheid kunnen aantasten.

Optimaal binnenklimaat door goede ventilatie
Dit alles heeft als gevolg dat goede ventilatie absoluut noodzakelijk is om vocht-, schimmel-, en gezondheidsproblemen te voorkomen.

Mechanische ventilatie 
Sinds eind jaren 70 worden bijna alle nieuwbouwwoningen in Nederland bijna standaard voorzien van een centraal mechanisch ventilatiesysteem. Deze systemen zorgen gedurende de hele dag voor het afzuigen van badkamer, toilet en keuken.

Warmte terugwinning (WTW)
Warmteterugwinning staat centraal in een gebalanceerd ventilatiesysteem. De warmteterugwinunit bevat twee ventilatoren: één om vervuilde lucht naar buiten af te voeren en een om verse buitenlucht ook naar binnen te blazen. Beide luchtstromen worden (gescheiden van elkaar) door een warmtewisselaar geleid. Hierdoor wordt de aangevoerde buitenlucht al voorverwarmd door de vervuilde lucht die wordt afgevoerd, voordat deze in de woning wordt gevoerd. Dit beperkt het warmteverlies door ventilatie met maar liefst 95% (NEN 5128).


IS UW VENTILATIESYSTEEM AL EENS GEREINIGD?

Voor € 200,= incl. BTW reinigen wij het gehele systeem.

De meerprijs voor een WTW-systeem bedraagt slechts € 50,= incl. BTW