Vloerverwarming

De ideale ruimte verwarming

Vloerverwarming komt van alle verwarmingssystemen het dichtst bij wat men noemt de ‘warmtebalans’. Het evenwicht tussen lichaamswarmte en omgevingstemperatuur, die wij als behaaglijk ervaren. Dit ideaal wordt bereikt door de stralingswarmte van vloerverwarming, waardoor de lucht in het vertrek minder opgewarmd hoeft te worden. Men voelt zich behaaglijk bij een ruimtetemperatuur die ca. 2°C. lager ligt dan bij andere systemen. Hierdoor zal het energieverbruik ca. 10% minder zijn.

Kies voor kwaliteit

Vloerverwarming moet jarenlang zorgeloos woongenot opleveren. Verwerkt in beton of zand-cement, onder uw kostbare vloerafwerking zijn bij calamiteiten de buizen moeilijk te vervangen. Pas dan ook op voor, op het eerste gezicht, goedkope aanbiedingen. Vraag om garanties en kies merkproducten zoals Uponor en Uponor regelunits als hart van uw vloerverwarmingsinstallatie. Deze combinatie geeft u 10 jaar systeemgarantie op buizen en koppelingen met daarnaast een gevolgschade dekking.

Te weinig hoogte voor vloerverwarming?

Bij renovatie is het niet altijd mogelijk om voldoende vloerhoogte voor een traditioneel vloerverwarming systeem te verkrijgen. Vraag bij ons naar het Uponor Minitec Systeem, wij hebben vele zeer tevreden huiseigenaren waar we dit systeem hebben toegepast.