Waterzijdig inregelen CV installaties

Waterzijdig inregelen:

Als u zonder dure aanpassing een lagere energie rekening wilt, kunnen wij uw CV installatie optimaliseren door deze in te regelen. De meeste installaties zijn nooit ingeregeld. Hierdoor wordt onnodig veel (vaak wel een 4x te veel) water opgewarmd en door de CV installatie gecirculeerd. Door in te regelen kan extra energiebesparing van gemiddeld 5% oplopend tot wel 20% worden gerealiseerd.
 

Voordelen van inregelen:

Zoals gezegd is er een flinke energiebesparing mogelijk door in te regelen. Een bijkomend voordeel van inregelen is dat de pomp in uw ketel een stuk minder elektrische energie gaat verbruiken. Hier zijn besparingen tot wel 70% mogelijk. Tot slot zullen vaak voorkomende geluidsklachten en klachten over ongelijkmatig opwarmen tot het verleden behoren.
 

Zo werk het:

Uw CV installatie wordt voorzien van speciale radiatorafsluiters waarmee de maximale hoeveelheid water die door de afsluiter (en dus de radiator) stroomt, kan worden begrensd. Afhankelijk van de grootte van de radiator wordt de mate van begrenzing ingesteld. Zo krijgt elke individuele radiator precies de hoeveelheid water toegevoerd die nodig is. De radiator afsluiter wordt voorzien van een thermostatisch regelelement (samen met de afsluiter een radiatorthermostaat genoemd) of een handmatig te bedienen knop. Voor een goed resultaat is het wel noodzakelijk dat alle radiatoren van zogeheten voorinstelbare radiatorafsluiters worden voorzien en worden ingeregeld. Uw cv-installatie deels inregelen werkt eerder averechts.
 
Door alle radiatoren in te regelen is er in de installatie veel minder warm water nodig dan nu wordt gebruikt. Hierin zit ook uw besparing.

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak op 0252 340 785 als u ook wilt besparen op het energieverbruik.