Warmtepomp

Warmtepompen

Een warmtepomp haalt warmte van lage temperatuur uit de natuur (bodem, grondwater, buiten- of afvoerlucht) en geeft die warmte op een hogere temperatuur af in de woning. Een warmtepomp heeft maar voor een kwart van haar verbruik elektriciteit nodig. Een milieuvriendelijk alternatief dus voor klassieke verwarmingsinstallaties die al hun energie uit (fossiele) brandstoffen halen.

Hoe kleiner het temperatuurverschil tussen de warmtebron en het verwarmingssysteem, hoe lager het energieverbruik van de warmtepomp, en dus hoe groter de winst.

Omdat de geproduceerde warmte een relatief lage temperatuur heeft, wordt een warmtepomp gecombineerd met een verwarmingssysteem op lage temperatuur:  vloer-, plafond- of muurverwarming met vergrote radiatoren of convectoren. Warmtepompen zijn een duurzaam alternatief voor gasgestookte cv-ketels. Warmtepompen kunnen dus energie onttrekken uit lucht of water en halen zeer hoge rendementen.

Een warmtepomp verbruikt weinig energie in verhouding tot de hoeveelheid warmte die ze levert. De jaarlijkse verbruikskosten ligt lager dan wanneer u verwarmt met aardgas. Hier tegenover staat dat de investeringskost in een geothermische warmtepomp beduidend hoger ligt dan voor een klassieke verwarmingsinstallatie. De kostprijs varieert dus sterk naargelang het type warmtepomp.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseur via 0252 340 785 voor meer informatie over de mogelijkheden van warmtepompen. We kunnen ook na 18.00 uur bij u langskomen voor een adviesgesprek.